keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Etäneuvottelu ja etähallintaohjelmat

Etäneuvotteluvälineet


Skype: Uskomattoman suosittu ilmainen verkkopuheluihin tarkoitettu ohjelma, joka käyttää P2P-teknologiaa välitysalustanaan, tarjoten tekniikan ansiosta hyvän äänenlaadun pienellä kaistan kulutuksella.


Team Speak: Voice over IP (VoIP) -ohjelma, joka mahdollistaa keskustelun käyttäjien välillä keskustelukanavilla. TeamSpeak, Ventrilon ohella, on yksi käytetyimmistä puheviestimistä moninpeliympäristöissä pienen taktisen etulyöntiaseman saavuttamiseksi äänikommunikaatiolla. 
Pelikäytön lisäksi TeamSpeakia voidaan käyttää myös muihin kokous- ja yhteydenpitotarpeisiin.



Mumble: Äänikeskusteluohjelma ryhmille. Vaikka sitä voidaan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, on se pääosin tarkoitettu pelikäyttöön ja sitä voidaan verrata esimerkiksi Ventriloon ja TeamSpeakiin. 

Mumble on jaettu kahteen sovellukseen: Mumble on näistä kahdesta asiakasohjelma ja Murmur on palvelinohjelma. Molemmat näistä toimivat Windowsilla, Mac OS X:llä sekä Linuxilla. 

Mumblessa on hyvin alhainen viive yhdistettynä hyvään äänenlaatuun; se käyttää Speex-kodekkia laajasti, ei vain äänen pakkaukseen mutta myös äänen esikäsittelyyn poistaakseen melua ja parantaakseen äänen selkeyttä. Mumble tukee myös sijainnillsta änentoistoa, jolloin se toistaa sitä hyödyntävissä peleissä puheen sieltä suunnasta missä puhuja on.


Ventrilo: Voice over IP (VoIP) kommunikaatio-ohjelma, joka on tunnettu hyvästä äänenlaadustaan. Ohjelma tarjoaa surround äänen, sekä useita erikoisefektiasetuksia eri henkilöille ja servereille jne. Ventrilo käyttää hyvin vähän tietokoneen resursseja, joten se ei häiritse tietokoneesi toimintaa (esim. peleissä). Siinä on myös hyvin helppo ja yksinkertainen käyttöliittymä, jonka käyttö on helppo oppia.


Mitään en tiedä neuvotteluiden nauhoittamisesta tai liittyvistä ohjelmista.

Tietoturva riskejä voi ehkäistä ainakin salasanalla, jota ilman ei keskusteluun pääse.


Etähallintaohjelmat


Team Viewer: Helppokäyttöinen ja turvallinen etähallintaohjelmisto. Se mahdollistaa työpöydän jakamisen kahden eri tietokoneen välillä, ainoa rajoite on että tietokoneiden välillä on toimiva verkkoyhteys. Ohjelmaa ei tarvitse erikseen asentaa, pelkkä ohjelman käynnistys riittää. TeamViewer on panostanut erityisesti tietoturvallisuuteen ja ohjelmisto onkin saanut tunnustusta hyvästä tietoturvan tasostaan.


UltraVNC: Tehokas ohjelmisto tietokoneiden etähallintaan. Ohjelman avulla voit nähdä toisen tietokoneen työpöydän ja hallita sitä omalla hiirellä ja näppäimistöllä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit tehdä täysin samat toiminnot etätietokoneella kuin omallasikin. UltraVNC:n ominaisuuksiin kuuluu mm.: tiedostosiirrot, tekstipohjainen keskustelu, MSLogon, tiedonsiirron kryptaus ja katkenneen yhdeyden automaattinen uudelleen muodostaminen.




Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti