perjantai 28. elokuuta 2015

Apuohjelmat

Virustorjunta:


Avast Free Antivirus: Täysimittainen virustorjunta, joka on suunniteltu erityisesti koti- ja ei-kaupalliseen käyttöön.
 
Avast sisältää mm. tehokkaan taustasuojauksen, P2P ja IM (MSN, ICQ jne) -suojan, verkkosuojauksen(matoja ja muita vastaavia vastaan), web-suojauksen(verkkosivujen valvontaa), automaattiset päivitykset, viruskehdon, sekä virusten puhdistustyökalun.



Malwarebytes Anti-Malware: Suorituskykyinen ohjelma haitaohjelmia vastaan. Malwarebytes Anti-Malware osaa tunnistaa, poistaa ja estää haittaohjelmien leiviamisen. Ohjelma tarkkailee jokaista prosessia ja yrittää etsiä haittaohjelmiin sopivia tunnisteita. Tarkoituksena on pystyä estämään haittaohjelmat jo ennen kuin niitä edes käynnistetään.


Hallinta:

EasyCleaner: Pieni ohjelma, joka etsii Windowsin rekisteristä turhia merkintöjä. EasyCleanerilla on myös mahdollista poistaa kaikentyyppiset ei-tärkeät tiedostot esimerkiksi varmuuskopiot ja väliaikaiset-tiedostot. EasyCleanerilla voit myös etsiä duplikaattitiedostoja ja voit katsoa mielenkiintoisia tietoja tietokoneesi tilankäytöstä. Voit myös pitää kurissa tietokoneesi käynnistyessä käynnistyvät ohjelmat, toimimattomat pikakuvakkeet ja lisää/poista sovelluslistan. 


SpeedFan: Ilmainen ohjelma, joka tarkkailee tietokoneesi jännitteitä, tuulettimien nopeuksia ja lämpötiloja.Ohjelma pystyy keräämään myös S.M.A.R.T tietoja niistä kiintolevyistä, jotka tukevat tätä ominaisuutta. SpeedFan:lla on myös mahdollista muuttamaan FSB-nopeuksia sellaisilla emolevyillä, jotka tukevat tätä mahdollisuutta.


Muut:


7-Zip: Hyvin tehokas, ilmainen pakkausohjelma, joka tukee mm. 7z, ZIP, RAR, CAB, GZIP, BZIP2 ja TAR-formaatteja. 

Uusi .7z formaatti pystyy pakkaamaan tiedostoja n. 30-50 prosenttia tehokkaammin kuin perinteinen ZIP-formaatti. 7-Zip suoriutuu hyvin myös perinteisen ZIP-formaatin pakkaamisessa. Ohjelmaa pystyy käyttämään myös komentoriviltä ja siinä on myös FAR manager tuki.

1 kommentti: